אמילייה – עוגת מוס שוקולד לבן וקסיס, תחתית קראנץ סוכריות קופצות והפתעות פירות יער ומקרונים (עוגה ללא גלוטן)

אמילייה - עוגת מוס שוקולד לבן עם מקרונים

היי!,

חשבתי איזה מתכון ראשון אשתף איתכם בהשקת האתר החדש שלי,

חיפשתי ועברתי על כל העוגות שיצרתי במהלך השנים,

וברגע שנתקלתי בו- ידעתי שזה זה!

 

את העוגה הזו יצרתי בהשראת בתי אמילי, כשהייתה בת 9 בערך,

את אמילי ילדתי בשוויץ במהלך שליחות שעשינו,

היא חובבת קינוחים,

והצבע האהוב עליה הוא סגול,

מדובר בעוגת יום הולדת, חגיגית ומלאת צבעוניות ושמחה,

בדיוק כמו אמילי שלי!

 

קבלו את "אמילייה"!

 

העוגה מורכבת ממוס שוקולד לבן בשילוב עם מוס קסיס (זהו פרי יער עדין שצבעו סגול),

תחתית העוגה מורכבת מביסקוויט קראנץ עם סוכריות קופצות המתפצפץ בפה,

והעוגה מלווה עם המון המון הפתעות של פירות יער ומקרונים צבעוניים.

אני מכינה את העוגה הזו בתבנית סיליקון מיוחדת של "סיליקומרט" שנקראת "פאראדייז" (קישורים למטה), אשר נותנת לה מראה מרשים ומיוחד.

ובטח תופתעו לגלות גם שהיא ללא גלוטן!

ההכנה לא מסובכת, תעקבו אחרי ההוראות ואחרי ההערות שהוספתי למטה, וגם אתם תצליחו!

העוגה הזו שימחה הרבה אנשים וילדים בימי הולדת ובאירועים משמחים

והנה… המתכון כאן לפניכם!

 

 

"אמילייה"

עוגת מוס שוקולד לבן וקסיס, תחתית קראנץ סוכריות קופצות,

הפתעות פירות יער ומקרונים

(עוגה ללא גלוטן)

 

תחתית קראנץ סוכריות קופצות

75 גרם פצפוצי אורז

100 גרם מחית פרלינה (מחית אגוזי לוז)

200 גרם שוקולד לבן

1 חבילת סוכריות קופצות בטעם תות (2 כפיות בערך)

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (לפתוח כל 20 שניות ולערבב)
  2. להוסיף את מחית הפרלינה ולערבב היטב
  3. להוסיף את פצפוצי האורז ואת הסוכריות הקופצות לערבב
  4. לשטח בתוך רינג בקוטר מעט גדול יותר מהתבנית עצמה (אני משתמשת ברינג שמיועד לטארט בקוטר 24)
  5. להכניס למקפיא

 

מוס שוקולד לבן

150 גרם שוקולד לבן

10 גרם חמאת קקאו

100 מ"ל שמנת מתוקה

18 גרם מסת ג'לטין (3 גרם ג'לטין מומסים ב-15 מ"ל מים)

75 גרם חלבון

50 גרם סוכר

250 גרם שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. נשים שוקולד לבן + חמאת קקאו + מסת ג'לטין בקערה
  2. נרתיח שמנת מתוקה ונשפוך לתוך קערת השוקולד
  3. נערבב היטב בבלנדר מוט (אפשר גם במטרפה)
  4. נניח בצד ונקרר ל- 35-40 מעלות (חום גוף)
  5. נקציף חלבון בקערת המיקסר ונכניס את הסוכר תוך כדי עד שיתקבל לנו מרנג רך אך יציב
  6. נכניס את המרנג בהדרגה לקערת השוקולד ונערבב בעדינות
  7. נקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה וגם אותה נקפל בהדרגה לתוך התערובת של המוס
  8. נעביר את המוס לתוך התבנית (שימו לב להשאיר כמה סנטימטרים לטובת מוס הקסיס שאנחנו הולכים להכין כעת.
  9. נכניס את התבנית להקפאה ונעבור להכנת מוס קסיס

 

מוס קסיס

200 גרם מחית קסיס

100 גרם סוכר

36 גרם מסת ג'לטין (6 גרם ג'לטין מומסים ב-30 מ"ל מים)

200 גרם שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. נחמם בסיר את מחית הקסיס והסוכר
  2. נוריד מהגז ונכניס את מסת הג'לטין ונערבב היטב
  3. נקרר את התערובת ל-35-40 מעלות (חום גוף)
  4. נקציף את השמנת המתוקה למרקם יוגורט רך
  5. נקפל את הקצפת בהדרגה לתוך התערובת
  6. נשפוך את המוס לתבנית על המוס שוקולד הלבן, ואת היתרה נעביר לתבנית סיליקון של עיגולים קטנים שנקראת "מיני טרוף" של חברת "סיליקומרט" (קישור למטה)
  7. נקפיא כ-6 שעות לפחות

 

הרכבת העוגה

  1. נחלץ את התחתית מהרינג ונניח על תחתית עגולה שמיועדת לעוגות
  2. נחלץ את העוגה מהסיליקון ונניח בצורה הפוכה על תחתית הביסקוויט
  3. נחלץ את כדורי המוס מהסיליקון ונניח מסביב על העוגה
  4. בין העיגולים נקשט במיני מקרונים צבעוניים
  5. ניקח תערובת של פירות אדומים כמו תות, פטל, ופירות יער, נשטוף אותם ונערבב בקערה עם מעט אבקת סוכר, את התערובת נניח בתוך השקע שבאמצע עוגה
  6. נו, איך יצא ? שלחו לי תמונות , ושיהיה המון מזל טוב!

 

הערות:

  • ניתן להחליף את מחית הפרלינה שבתחתית לכל מחית אחרת שאתם אוהבים
  • ניתן להשמיט את הסוכריות קופצות בתחתית
  • פצפוצי אורז- אם אתם רוצים עוגה ללא גלוטן שימו לב כי יש מספר אפשרויות של פצפוצי אורז, חלקם עם גלוטן וחלקם ללא.
  • ג'לטין- שוקלים את הג'לטין לתוך צלוחית קטנה ומעל יוצקים מים (לא חמים), מערבבים ומניחים בצד עד שהמים סופחים את הג'לטין ומתקבלת מסה אחידה, אחרי שהמסה מוכנה ניתן לחמם ממש מעט במיקרוגל על מנת שלהכניס את המסה מומסת לתערובת, אך מכיוון שאנחנו יוצקים שמנת חמה, ניתן לדלג על שלב זה והשמנת החמה תמיס לנו את הג'לטין
  • מחית קסיס- ניתן להמיר במחית פטל או מחית תות, או שילוב של כמה מחיות טעמים ואז תקבלו מוס פירות אדומים
  • קישור לתבנית "פאראדייז" מאתר סיליקומארט: https://professional.silikomart.com/eng/paradise
  • קישור לתבנית "מיני טרוף" מאתר סיליקומארט: https://professional.silikomart.com/eng/truffles-40

 

אמילייה - עוגת מוס שוקולד לבן

 

בתמונה: הבנות שלי ליאור ואמילי (הקטנה) בחגיגת יום הולדת של ליאור בגן המקומי בג'נבה, שוויץ

רוצה לקבל מתכונים של "טעימה מפריז"?

כאן המקום להגיב ולשאול שאלות :-)

כתיבת תגובה

אהבת? שתפי עם חברות